Ads Top

Hayat Cesurlara Torpil Geçer Kitap Yorumu


Hayat Cesurlara Torpil Geçer 

Kitabın yazarı Vaveyla karakteri üzerinden, ilahi düzenin kendi içerisinde nasıl işlediğini ve bazı nefes teknikleri ile kötü enerjinin nasıl vücuttan çıkarılacağını anlatıyor. Kitabı okumaya başladığımda ilk sayfalarında, "bu iş bu kadar basit mi ?" diye düşünmüştüm lakin okudukça kitap kendini açıyor. Genel olarak kitapta öğretici ve faydalı bir dil kullanılmış. Nefes teknikleri ve meditasyon üzerine okuyan, uygulama yapmak isteyen insanlar için yararlı bir kitap. Destek Yayınları tarafından 216. baskısı yapılan kitap uzun süredir çok satılanlar listesinde bulunan bu kitap, okurlarına dünyaya bizlerden bir iz bırakmamız gerektiğini vurguluyor.

Hayat Cesurlara Torpil Geçer Kitabı Konusu

Kitap iki karakterin birbirleri ile olan konuşmaları üzerine kurgulanmış ve anlatılmak istenilenler bu karakterler üzerinden yansıtılıyor. Karakterlerden birinin adı Dilhun diğerinin adı ise Vaveyla.

Dilhun, yaşamı boyunca yaşadığı ilişkilerinde hep aynı sorunları yaşamış bir kadın. Dilhun bir gün sahilde bir başına buhranlar ve büyüüzüntüler içerisinde dolaşırken, Vaveyla'nın dikkatini çekiyor. Vaveyla, Dilhun'un içindeki hüsranı görüyor. Dilhun'un yanına giderek ona yardım etmek istediğini, sorunu bilmek istediğini söylüyor ve hikaye bunun üzerine ilerliyor.


Hayat Cesurlara Torpil Geçer Kitabı Yorumum

Bu arada karakterlerin isimlerinin gelişi güzel biçimde değil özenle seçildiğini belirtmek istiyorum. Vaveyla isminin anlamı; çığlık, Dilhun isminin anlamı ise; içi kan ağlayan demek. Bunu yazarın titiz çalışmasına bağlıyorum. Kitap diyalog halinde geçiyor ancak okuduğum en iyi kişisel gelişim kitapları arasında olabilir. Yazarın anlatım dili, olayların akışı sade ve anlaşılır bir dilde yazılmış olması okurlarını sıkmayacak türde. Kısa sürede 256 sayfanın tamamını bitirdiğimde kendimi garip bir şekilde iyi hissediyordum. Yazar gerçekten bilinç altımıza nasıl gireceğini bilerek yazmış her kelimesini. 

Hayat Cesurlara Torpil Geçer Kitabından Alıntı

Kitaptan Alıntı:

" Hayallerini yaşamanı engelleyen kişileri saptayarak işe başlaman çok önemlidir. suçladığın kişi ailen, öğretmenin, arkadaşın, akraban kim olursa olsun suçladığın insanlar kendi kendini baltalamak için mükemmel birer mazeret yaratırlar. olabildiğince mutlu veya başarılı olmayarak bilinçsizce onları cezalandırıyor olabilirsin. sözel veya sözel olmayan bir şekilde onlara şu mesajı veriyor olabilirsin; ' bak ben ne kadar başarısız oldum. hepsi senin yüzünden. hayatımı mahvettin.' bazende suçladığımız kişileri başarılarımızla övünmesinler diye suçlamak için kendi kendimizi maniple ederiz. "


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.